ASSALAMUALAIKUM... Selamat datang...

Tuesday, January 31, 2012

Kursus Intensif 2011/2012

Hari ini masuk hari ke-3 aku di Pulau Pinang mengahadiri kusus intensif bagi pelajar PJJ di USM kampus induk. Hari ini jugak aku baru dapat rasa rehat sikit lepas penat pindah rumah dari Ampang ke Gombak dan terus datang ke Penang, tambahan pulak kat sini dapat Desa siswa Restu yang nun di puncak bukit, fuhhh.. memang penat menapak. Naik kereta pun sakit juga bila semua orang nak bawa kereta masing2, maklum la semuanya dah kerja dan datang dai jauh.

Hari ni free sebab memang tak ada kelas, jadi lepak bilik jer la.. kononnya nak study untuk paper esok tapi... jap2 lagi lah, tengah rajin nak update blog nih, 1st post utk2012 dan last day untuk Januari 2012. Ini pun guna laptop roomate yang baik hati bagi pinjam laptop dia (padahal aku yang mintak) sebab dia ada lab dan tak guna laptop. Yang bestnya bila datang sini buat aku semangat balik nak belajar, bayangkan lah kondisi aku yang langsung tak pernah pergi kelas di pusat wilayah KL, tup tup mari sini dah nak exam. Tapi bila jumpa kawa-kawan di sini rata-rata sama macam aku jugak, nyais aku nak 'extend' tahun ni gara-gara tidak bersedia dan terdapat beberapa perkara lain yang harus diselesaikan serentak. Alhamdulillah nampaknya semua masalah akan dapat diselesaikan dengan baik.

Terima kasih kepada abg lie sekeluarga, kak ani sekeluarga dan syikin kerana menyumbang keringat dalam proses memindahkan barang tempoh hari. Tidak dilupakan juga, terima kasih kepada Papameow kerana sudi membantu foster kan Nik dan Adik Joe, moga Allah membalas jasa baik Papa. Kepada rakan-rakan animal lover, saya rindu untuk beraktiviti bersama kalian lagi, nanti kita plan lagi yer, aktiviti sehat punya, dah banyak aktiviti makan. Mungkin Cik Marie nak panjat Bukit Tabur lagi sambil merangkak? Atau kakak nak join panjat sambil berbaju kurung?

Hard work pays off in the future, laziness pays off now

11 comments:

meowwmania said...

jom jom :))

GtHans said...

ahaha..tak mungkin..;p grrr

~nadyahoney~ said...

suami hakimah kan?maaf klu salah..saya mmber kimah mase kt kuis.

¤(`×[¤MyA¤]×´)¤ said...

jom jom jom je yeh MM..jgn naik kapal selam tau...dtg naik kapal terbang okeh? :P

m4rilyn said...

insyallah...merangkak tu cam kne gak sbb dah terlalu kepancitan n macet.

Chika said...

Sy nk tgk kakak panjat bukit tabur...

jaakechik said...

salam perkenalan..jaa pun wat pjj usm gak hari tu...tapi sidang 2012/2013. jaa nak tnya masa intensif tu memang kena duk desasiswa yg atas bukit tu ka? risau gak ni. bulan satu ni dah intensif.aiyoo...

http://www.jaakechik.com/2012/07/hari-pertama-orientasi-usm.html

Miss No Body said...

tahun nie kami pengurusan tahun 2 dok kat fajar harapan..tapi intensif 3 minggu la pulak..takut nie

Nabilah Mohd Noor said...

Intensif tu mcm mn..maaf bty sb br dpt twrn pjj.. kt usm tp xtaw pe2 psl pjj ni

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI